Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2018 09:03 - ОТНОВО ПРЕСТЪПНОСТ ПО ПЛАНИНАТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 3700 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОТНОВО  ВРЪХ  НА  ПРЕСТЪПНОСТТА  ПО  ПЛАНИНАТА

 

    От 1989г до сега престъпниците се специализираха, разделяйки си България на региони, в които само определени престъпници имат права да престъпничат. Посоочвам една такава граниица, камъкът до река Струма близо до отклонението за с. Скрино. Знае/ше/ се от всички: От тук надолу е Чомбето, от тук нагоре е Крокодилът. Само че така стана, че Крокодилът малко го гръмнаха, дойдоха братята Илиеви, на които конкуренти за този регион им случиха като на Крокодила. По сицилианския метод ако отстранят донът, отстраняват или отесняват максимално наследника му, визирам Малкия Крокодил. Няма да цитирам още примери с такива престъпници, които в малките населени места хората наричат феодали, а в големите – организирани престъпници. Цитирам три имена – Братя Галеви, и Федята, регионите им а известни. Пред седмици тръмна скандала със сметта в Перник.

   Тези подялби на региони стават и на по-ниско ниво. Напомням за видинската ромова фамилия Зрънкови, които бяха крали във Видински регион, определен от мешарето за друга ромова фамилия. Имаше заклани  /зрънкови/ ромове, стана страшно за Зрънкови във Видин и да не изколят и останалите ромове от фамилията, навлязла да краде в чужд регион, решено бе тя да бъде преселена в изоставените казарми Челопечене. Не се получи, селяните се вдигнаха срещу това решение. Ромовите пазители въртяха застрашената от изколване фамилия из цялата страна, но във всички населени места, където я предлагаха за заселване, гледаха на нея като на крастава овца и я прокуждаха далеч от населеното им място. Накрая Зрънкови обещаха на конкурентната крадлива фамилия, че вече така няма /да крадат в чужд  регион/ и се прибраха във Видин.

     Още два случая на много големи крадеци ще посоча, но напомням поговорката за лудия и баницата. На един циганин за един долар продаха Кремиковци. Той го източи и го продаде на оригинален циганин от Индия, който го скондапца, някакво име ми се връти в главата, Митал. На една простакеса за същата сума продадоха Техноимпекс. Защо нямаше търг, щях да се явя и да предложа два пъти по-висока цена от продажната и за двата имота и да ги купя аз, но не съм сигурен, че щяха да ги дадат на мен. Правилото е друго, определен реегион, завод и др. се решава кому да се даде на тайно място, което наричахме подземния свят, после мафията, а сега – Задкулисието.

    Това бяха големите кражби, големите крадеци наричахме приватизатори, по същество те бяха бушоните на реалните собственици, светогледът и методите обаче на изяви на тези големи крадеци и на ромовете Зрънкови си прилича като две капки вода.

     За престъпността по планините обаче аз съм доста компетентен. В блога си описах формите на престъпността там, посочих и пътищата на престъпността през планиниите в един огромен регион от 2-3000 кв. км. в триъгъллника Враца, София и Ботевград и в страни от тях, цитирах места на концентрация на голяма престъпност като Елисейна, чиито ромове правеха удари по Врачанско, ползвайки древни пътища за прехвърляне на „напазаруваното” там до с. Елисейна, по други пътища откраднатото пътуваше от Искърския пролом до Ботевградско. Тази престъпност съсипа живота на хората, а много хора, не само цигани, припознаха престъпността по планината като свой поминък и нагласяйки се по извършващите се в страната псевдопромени, те актуализират действията си. Специално подчертавам, че според мен тези действия те съгласуват с част от служителите на полицията по региониите, в които се престъпничи, такова е и съмнението за убиването на луковсия шесторен убиец. Десет години го търсят, той се среща в Луково с полицаи от Своге, но остава на свобода. Предполагам, поминъкъът му е бил престъпност, а предоставената му свобода доведе до шесторното убийство.

    Тази престъпност се наричаше битова, като за откраднато животно или вещи с цена под 200 лв. преписката в полициията се прекратяваше. На следващата вечер престъъпниците отново открадват нещо за под 200 лв. /коза?/ и така до безсъзнаие и после отново. Сега подготвям статия за опростачването на хората като процес, който се провежда съзнателно с цел подавяне при избори гласовете на образованите българи, които могат нещо да направят за страната, противопоставяйки на техните гласове гласовете на продажния електорат, готов да гласува както един велик поет написа:

 „Лято избори, сефте, бюлетина, ром, кюфте” .

   За съжаление процесът на опростачването не е само наш феномен, това е новата чува на века, не по-малко страшна от комунизма. Разликата е само тази, че новата чума е пасивна, комунизмът е агресивен, виждаме последствията му в Сирия.

    Най-доходните кражби в планината бяха и остават да се крадат дърва - процес, който нанесе огромни екощети на страната ни, давам един таг: Кметът на независимата от София област Общиана Своге, Емил Иванов от ДПС. Такъв статут има още само Община Правец, което ги прави законни феодални владения на кметювете им. Единят от ДПС, другият – от БСП.  Втората доходна кражба беше и остава - да се крадат животните на хората в планината, върнали се към тоз поминък след като преминаха ромвълните от престъпност по Балкана и той остана гол като тупан, от който нищо не може повече да се открадне. В блога си дадох пример преди много години за с. Гъмзово, което го превзеха ромове. Хората се изселиха, след тях и ромовете, защото и това нело остана голо като тупан, а след изселването на ромоовете част от хората се върнаха и възстановиха поминъка си.

   Ще дам пример с две големи кражби на животни.

   Първият е от една махала на Ябланица, където бабата и дядото гледат 40 крави на полудиво отглеждане. Дядото починал, бабата не може да се раздели с кравите си. Обаче:

    По нощите идва покрит камион, връзват бабата за една подпора в къщата, вадят кравите от обора и ги насичат на парчета – главата отсичат при първия шиен прешлен, защото по врата иима месо и я оставят, отсичат краката на кравите при коленете, изкормват ги, някои от тях бременни и натоварват полезното в покрития камион. Още един курс правят. Случаят ми го разказа баба на отсрещния рид, която гледа кози, и нейния дядо също почнал. Бабата с козите не вижда целия ден никакав крава, на сутринта отива да види приятелката си, другата баба. Бабата още жива, вързана да сто права на подпората, цялата опикана, полузамръзнала, а покрай къщата – глави на кравите, черва, крака от колената надолу. Месото е заминало във фирма „Браво” в Кремиковци,  каза бабата с козите.

    Още един пример за жестока кражба на животни:

    На път от Ябланица за Кремиковци попадам в горичка, все едно филм на ужасите. Отсечени конски глави, бедрата на конете ги няма, само от колената надолу, ог гърба на коня е вадено някакво месо, виждат се ребра и прешлени, червата на коня са извадени от корема му, вероятно да бъдат взети част от тях. Мирише на кисело, всякакви птици и животни имаше, беше и мъгливо. Мършата бе привлякла всякакви хищни животни, а като се отдалечих малко видях три вълка, стоящи каато паметници на една скала пред мен, единият от тях огромен, не сив, а жълт. На слизане по дере, което води в река Елешница чух изстрели. През гората, която нямаше листа, видях джип и ловци, които застреяха кон. Ами сега, ако разберат, че ги видях да не гръмнат и мен! Забавих се, и започнах да свиря силно с  уста разни мелодии, да разберат хората /разбойниците/, че идва човек. Четири-пет души започнаха да теглят коня от пътеката в страни, аз не бързах. Кон обаче не се издърпва лесно, дръпнаха го малко на страни и го покриха с брезент. Навсякъде бе кръв, водата в рекичката бе червена. Аз обаче не  поглеждам към коня, а весело ги питам, днес има ли прасета. Отговориха нещо, аз си продължих, все едно нищо не видях. Но ме беше страх да не ме гръмнат тези престъпници. Научих, че убийците на конете са ловци, наети от курилския мафиот, наречен Курилеца, който ги е пазарил да убият конете на хората от Софийските села на свободна паша през зимата в планината и да извадят от тях месо, според хората не повече от 80-100 кг. месо от гледан, хранен кон. Месото е за фирма „Браво”, казваха хората. Избиха на хората конете, помощниците им в селската работа. От полицията казали на собствениците на конете, като знете кой е, хването го, вържете го за едно дърво и го оставете така за да замръзне. Вместо да хване крадците, полицията дава акъли…

   Попадал съм и на дребни крадци, цигани от Елисейна. с коли коли дебнат да откраднат овце от овчарите по Врачанския Балкан. Виждах ги как се крият покрай стадото като вълци, които гледат да отмъкнат отделила се от стадоото овца.

     След отминаването на вълните на кражби по планината, днес там отново животновъди опитват да започнат бизнес. Отговорът на престъпнициите обаче е кражби на животните на хората. Давам пример с животновъд от махала Свогето /няма ниищо общо с гр. Своге/, който си е наел пазач да ходи с кравите и има кучета като мечки. Човекът казва, че без пазача и без кучетата животните му ше изчезнат. Хората от Пролома са убедени, че откраднатите животни, включително магарета, старите, не можеши д вършат работа коне, едри кучета – всякакви животни – пътували по нощите и достигали до кланицата на някакъв циганин, който приемал всички видове животни, намираща се в село Осиковска Лъкавица. Връзките на този коляч, сообственик на най-голямата кланица по Ботевграско, Община Правец, били непоклатиими, оборотът му – огромен.

    Има тенденция в стрната хората да започнат бизнес с животновъдство, но истински, не като този на Нора Ананиева на времето, която със стадата крави в местността Смесите под х. Тъжа изпра парите, с които направи после търговските си вериги. Престъпността обачее ще удави в зародиш този бизнес. Животноовъдиите казват, не вълците са нащата орастност, а крадците на животни. Няма да питам къде е държавата, но изказвам подозрения, че има коруумпирани полицаи, които „делат” с крадциите, за да имат те тази свобода. Питам се, само аз ли знаех някога за Фирма „Браво” и сега за кланицата в Осиковска Лъкавица. Подозирам корумпирании полицаи в тази област по същия начин, както подозирам висшите полицаи, че захранват с информация за определени лица БСП за да бъдат изготвяни в техния Център компромати.

    Пе се ли прочисти страната от корупцията,, която е пронкнала навсякъде, страната ни няма да мръдне и крачка напред, а вероятността поради тази причина да ни отлюспят от ЕС става все по-голяма….





Гласувай:
13



1. sande - Как дядо ми Йован се бореше с престъпниците !
13.04.2018 10:27
http://sande.blog/izkustvo/2015/04/04/premejdiiata-iovanovi.1351597
цитирай
2. sande - Как дядо ми Йован Горов се бореше с престъпниците ?
13.04.2018 11:03
Всяка сутриндядо Йован яха коня си Сарай и излиза на разходка в полето. Обикаля нивите си. Няма район, в който той да няма нива, ливада, градина, пасище. Срещне ли непознат човек, спира го и го пита:
Добра среща.Кой си ?
Откъде си ?
От коя фамилия ?
Къде отиваш ! По каква работа , при кого ?
Оди си слободно.Пато е сигурен. Не е слободен само за айдуци. Таков дойде ле, тука си и останува. Засекогаш !

цитирай
3. planinitenabulgaria - Благодаря за смислените коментарии.
13.04.2018 15:52
sande написа:
Всяка сутриндядо Йован яха коня си Сарай и излиза на разходка в полето. Обикаля нивите си. Няма район, в който той да няма нива, ливада, градина, пасище. Срещне ли непознат човек, спира го и го пита:
Добра среща.Кой си ?
Откъде си ?
От коя фамилия ?
Къде отиваш ! По каква работа , при кого ?

Прочетох отново силния разказ за дядо Иван от село Пастух.
Оди си слободно.Пато е сигурен. Не е слободен само за айдуци. Таков дойде ле, тука си и останува. Засекогаш !


цитирай
4. mihala - Поздрав,
13.04.2018 21:54
та това намек ли е да не ходим по гората оти мооже даа ни схруска некой вълк с два крака.Ами като започне война дека, че се криемо.
цитирай
5. anansar - :(
13.04.2018 22:04
То и по равнините същото както в планините...
Хората изчезват. Останаха само айдуците и вече са стигнали до там един други да крадат...
цитирай
6. shtaparov - Това е мечтата на всеки червен пр...
20.04.2018 18:05
Това е мечтата на всеки червен престъпник- да бъдем "отлюспени" от ЕС и приобщени към техния "батюшка".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183656
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031